5 april 2018

Dinsdag 15 mei vindt de volgende werkbijeenkomst van de Werkplaats Sociaal Domein Noord-Brabant Avans plaats. In workshops delen we ervaringen van de Werkplaats in 4 projecten. Centraal in deze projecten staan de complexe en soms verwarrende situatie waarmee professionals moeten omgaan.

Professionals in het sociaal domein horen in hun werk dagelijks bijzondere levensverhalen. Die levensverhalen zijn veelkleurig, superdivers en onvoorspelbaar. Dit maakt het werk boeiend, maar ook moeilijk. Je moet namelijk verder kunnen kijken dan dat kleine verhaal, je moet het kunnen plaatsen in het grotere verhaal van de Nederlandse maatschappij. Ofwel: ons denkkader. In Nederland verwachten we dat mensen meedoen en zelfredzaam zijn. Veel professionele inzet is dan ook ingericht op die zelfredzaamheid. Dat levert veel goeds op, maar er ontstaan ook botsingen tussen het systeem en de dagelijkse realiteit. Daarin is de kwetsbaarheid van de samenleving zichtbaar. Deze kwetsbaarheid leidt tot mensen met zorg- en hulpvragen, die onzichtbaar dreigen te worden.

Complex en soms verwarrend

De Werkplaats Sociaal Domein Noord-Brabant heeft deelgenomen aan een aantal projecten en deed interessante inzichten en ervaringen op die zij willen delen. Tijdens de Werkbijeenkomst Werkplaats Sociaal Domein deelt de Werkplaats 4 projecten in 4 workshops. We vertellen over de enorme hoeveelheid ervaringen die we hebben opgedaan en hoe de projecten in het licht van die ervaringen duiden. Tot slot richten we onze blik op de toekomst.

Waar en wanneer

De werkbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 15 mei in Bank 15 aan de Spoorlaan 350 in Tilburg. Dit is tegenover het Centraal Station. Het programma start om 12.30 uur en eindigt rond 16.30 uur met een afsluitende borrel.

Aanmelden

Deelname aan de werkbijeenkomst is gratis. Je moet je wel vooraf aanmelden.

Meer weten

Lees meer over het programma en over de inhoud van de workshops in de uitnodiging (pdf).

Samenspel vorm, relatie en inhoud

Uniek aan de Werkplaatsen Sociaal Domein is het samenspel tussen vorm, relatie en inhoud. Dit animatiefilmpje maakt duidelijk hoe dit in de praktijk werkt.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief